Majstrovský Slovan Bratislava angažoval rodáka z Hnúšte. Szőke prichádza z cyperského Arisu Limassol

Stredný záložník Július Szőke sa stal novou posilou ŠK Slovan Bratislava. Dvadsaťosemročný rodák z Hnúšte sa vracia na slovenské trávniky. Do tímu majstra Slovenska prichádza z cyperského Arisu Limassol. V jesennej časti uplynulej sezóny Szőke strelil Slovanu gól v play – off Európskej ligy na Cypre. Aris prešiel cez bratislavský mančaft a zahral si v skupinovej fáze Európskej ligy.

„Slovan je najúspešnejší klub na Slovensku, čo dokazuje aj v posledných rokoch, keďže je majstrom šesť rokov za sebou a pravidelným účastníkom európskych súťaží. Keď som sa dozvedel, že majú záujem, tak som určite hneď povedal, že poďme do toho, pretože v tejto chvíli cítim, že je to najlepší krok pre moju kariéru,“ povedal pre Slovan TV Július Szőke.

„Július Szőke nás zaujal nielen v spomínanom dvojzápase. Dlhodobo podával výborné výkony a na Cypre bol dôležitým hráčom tímu, ktorý v sezóne 2022/23 získal majstrovský titul. Prejavil túžbu hrať za Slovan. Sme presvedčení, že nášmu mužstvu môže priniesť oživenie, dôraz i energiu. Práve takíto hráči bývajú kľúčoví aj v náročných európskych zápasoch, s ktorými má Július z predošlej sezóny bohaté skúsenosti, keďže zažil skupinu Európskej ligy,“ vyjadril sa pre klubovú stránku belasých generálny riaditeľ Slovana Bratislava Ivan Kmotrík ml. a pokračoval: „Tešíme sa, že sme sa s Arisom dohodli na jeho prestupe a stáva sa naším hráčom, keď sme podpísali trojročnú zmluvu. Aj týmto transferom deklarujeme naše ambície v novej sezóne, keď chceme poskladať ešte silnejšie mužstvo.“

Prvú ligu si na Slovensku už zahral Szőke vo farbách Ružomberka, Zlatých Moraviec i Podbrezovej. Legionársky chlebík okúsil v Šachtere Karaganda (Kazachstan), Šachťore Soligorsk (Bielorusko) i v izraelskom Hapoel Ironi Kirjat Šmona. V Bielorusku získal dva tituly i superpohár. V Arise Limassol pôsobil od leta 2022 a prvú sezónu v jeho farbách zavŕšil oslavami titulu. V tej nedávno skončenej obsadil tento cyperský klub štvrté miesto.
S futbalom začínal Július Szőke v Hnúšti, v žiackom veku hrával aj v Rimavskej Sobote. Svoj talent potom rozvíjal v Podbrezovej. Bol mládežníckym reprezentantom.

Zdroj: vobraze.sk, skslovan.com, foto: FB Slovana Bratislava