V Ožďanoch predávajú pozemky pre výstavbu domov + foto

Obec Ožďany predáva pozemky pre individuálnu bytovú výstavbu. V lokalite Kapustnice, na výjazde k obci Sušany, je voľných ešte päť pozemkov. Ide o ornú pôdu na konci obce o výmere približne 669 až 774 m2. Minimálna kúpna cena je 25 €/m². Predaj sa uskutoční formou verejnej obchodnej súťaže. Poslanci obecného zastupiteľstva sa na tom zhodli na rokovaní minulý týždeň.

V priebehu uplynulých rokov tu vyrástlo už približne 25 nových domov. Obec sa nachádza na rozhraní okresov Lučenec a Rimavská Sobota. Okrem zdravotného strediska je v obci aj Základná škola s materskou školou. Tento rok oslávi 80. výročie svojej existencie. Pri Ožďanoch vedie nová cyklocesta a v pláne je aj jej spojenie priamo s centrom obce.

O bývanie v Ožďanoch je veľký záujem, preto tu v priebehu najbližších rokov chystajú ešte ďalšie pozemky. Pôjde o lokalitu pri futbalovom ihrisku. Nachádza sa tam tiež cestná komunikácia, elektrina, vodovod.

Vyhlásenie obchodnej verejnej súťaže

Obec Ožďany vyhlasuje v zmysle § 281 a nasl. Obchodného zákonníka hospodárenia a nakladania s majetkom obce Ožďany  Zásad č. 01/2024 a v súlade s uznesením 15. obecného zastupiteľstva č. 133/2024, zo dňa 03.10.2024

obchodnú verejnú súťaž

a vyzýva na podanie návrhov na uzatvorenie kúpnej zmluvy o prevode nehnuteľného majetku – stavebných pozemkov vo vlastníctve obce Ožďany v lokalite IBV Ožďany v k. ú. Ožďany na LV 1 za účelom výstavby rodinných domov.

Lehota na podávanie návrhov končí dňom 06. novembra 2024 do 14:00 hod. Pri ponukách
zasielaných poštou nerozhoduje pečiatka pošty, ale fyzická prítomnosť zásielky. Po uplynutí lehoty
nebude možné predložený návrh prijať, zmeniť a ani odvolať.

Vyhlasovateľ komisionálne vyhodnotí ponuky do 07. novembra 2024 pričom kritériom
hodnotenia je najvyššia ponúknutá cena. Vyhlasovateľ si vyhradzuje právo odmietnuť všetky predložené návrhy, obchodnú verejnú súťaž zrušiť, ukončiť ju ako neúspešnú alebo predĺžiť lehotu na vyhlásenie výsledku.

  • parcela č. C KN 4316 o výmere 750 m², druh pozemku: orná pôda;
  • parcela č. C KN 4323 o výmere 725 m², druh pozemku: orná pôda;
  • parcela č. C KN 4321/1 o výmere 774 m², druh pozemku: orná pôda;
  • parcela č. C KN 4326 o výmere 750 m², druh pozemku: orná pôda;
  • parcela č. C KN 4335 o výmere 669 m², druh pozemku: orná pôda.

Viac informácií nájdete na ofociálnej stránke obce Vyhlásenie obchodnej verejnej súťaže Ožďany (obecozdany.sk)

Zdroj: PR-príspevok, Obec Ožďany