Soboťania zvíťazili vo Fiľakove

Csaba Juhász prispel k výhre nad Fiľakovom

Futbalisti MŠK Rimavská Sobota zabodovali vo Fiľakove naplno. Nad hráčmi FTC vyhrali 3:2. Prerušili tak sériu troch prehier. Soboťanov viedol druhýkrát športový riaditeľ A-tímu Jozef Pisár. Víťazný gól strelil Kevin Švehla, ktorý je v R. Sobote na hosťovaní z prvoligového MFK Ružomberok. Gemerčania si priviezli druhýkrát v tejto sezóne tri body z ihrísk súperov. V TIPOS tretej lige Východ boli na programe stretnutia desiateho kola.

V prvom polčase padol jeden gól. Jeho autorom bol v 36. min Csaba Juhász. Bol to jeho šiesty presný zásah v tejto sezóne. Na 0:2 zvýšil v 52. min Gruzínec Bakuri Jinjolava. Strelil piaty gól v aktuálnom ročníku treťoligovej súťaže a ďalšie dva zaznamenal v pohári. Hráči Fiľakova to však nezabalili. Domácich vrátil do hry v 65. min Kvernadze, ktorý premenil pokutový kop. Po štandardnej situácii potom vyrovnal v 70. min Madera Carreno. Tri body pre Soboťanov zariadil v 79. min striedajúci Kevin Švehla. Ten skóroval prvýkrát v sezóne. Matej Vargic uvidel v 79. min už na lavičke náhradníkov druhú žltú kartu a zároveň červenú.

V rimavskosobotskej zostave mal na striedavý štart štvornásobné zastúpenie MFK Ružomberok. Premiérovo nastúpil v drese MŠK tridsaťjedenročný Štefan Gerec, ktorý odohral v prvej lige vyše 210 zápasov a strelil 33 gólov. Okrem neho hrali Daniel Prekop, Rudolf Božik a v bráne chytal druhýkrát osemnásťročný Boris Kuba. Ten má zároveň striedavý štart v doraste MŠK Námestovo. Pre zranenie chýbal v obrane Peter Petrán a k dispozícii stále nebol ani Hugo Ciprus. Fiľakovo je farmou prvoligového MFK Dukla Banská Bystrica. Koučom FTC je Ivan Ádám, bývalý rimavskosobotský hráč.

„Myslím si, že sme hrali vo Fiľakove veľmi dobre. Vytvorili sme si veľa šancí. Vyskytli sa v našej hre ale aj nejaké chyby. Bez nich sa futbal nedá hrať. Vyšla nám taktika, ktorú som hráčom naordinoval. Celé mužstvo šliapalo,“ povedal pre vobraze.sk kouč Jozef Pisár.

FTC Fiľakovo – MŠK Rimavská Sobota 2:3 (0:1)
Zostava R. Soboty: Kuba – Ferleťák (80. Lupták), Nemergut, Prekop, Vlasov – Jinjolava, Vargic (76. Švehla), Božik, Kalmár, Juhász (76. Gembický) – Gerec.

Ako sa vyvíja riešenie trénerskej otázky? „Naďalej hľadám trénera, ale je to momentálne veľmi náročné.  Ak mi niektorý na budúci týždeň nepotvrdí, že príde, potom už asi ťažko budeme niekoho hľadať v priebehu jesennej časti a nejako to spolu doklepneme. Uvidíme, čo bude potom od januára,“ odpovedal funkcionár Pisár.

R. Sobota má deväť bodov (tri výhry, sedem prehier) a v tabuľke poskočila z predposledného pätnásteho miesta na priebežné dvanáste. V ďalšom kole Soboťania privítajú v nedeľu 13. októbra Lokomotívu Košice.

Zdroj: vobraze.sk