Soboťania ozbíjali D. Kubín, hetrikom zažiaril Juhász. Hrivnák má v R. Sobote pamätnú tabuľu

Csaba Juhász (v modrom drese) strelil v D. Kubíne tri góly

Futbalisti MŠK Rimavská Sobota triumfovali v Dolnom Kubíne. Zverenci trénera Volodymyra Vasylyeva vyhrali na Orave 4:1. Nadviazali tak na vysoké domáce víťazstvo nad Popradom. Gemerčania prvýkrát zabodovali v prebiehajúcej sezóne naplno vonku. Hetrikom k tomu prispel tridsaťsedemročný Csaba Juhász. Priebežne desiaty tím v tabuľke hostil štrnásty. Bol to zápas šiesteho kola tretej ligy Východ.

R. Sobota vyhrávala po prvom dejstve 1:0. Postaral sa o to Csaba Juhász, ktorý prekonal dolnokubínskeho brankára Asiatiniho v 35. min. Druhýkrát potom skóroval v 72. min. Svoj hetrik skompletizoval Juhász v 80. min. V aktuálnej sezóne má na konte štyri presné zásahy. Gól dal aj v Spišskom Podhradí. Striedajúci Sebastián Gembický zabezpečil v 82. min Soboťanov štvorgólové vedenie. Bol to jeho tretí gól v tejto sezóne tretej ligy. Dolný Kubín kozmeticky zmiernil svoju prehru v 90. min. Strelecky sa presadil striedajúci Lukáčik. Vlani účinkovali Dolnokubínčania v druhej lige.

V rimavskosobotskej zostave mal na striedavý štart trojnásobné zastúpenie MFK Ružomberok – brankár Branislav Sokol, Rudolf Božik a Daniel Prekop. Božik a Prekop nastúpili vo farbách R. Soboty prvýkrát. Devätnásťročný Prekop prišiel na Liptov tento týždeň z AS Trenčín a dvadsaťjedenročný Božik v lete pred začiatkom aktuálneho ročníka z béčka Slovana Bratislava. Gólman Tomáš Frühwald prestúpil z prvoligového Ružomberka do klubu Bohemians Praha 1905, čo je účastník najvyššej súťaže v Česku. Frühwald odchytal za R. Sobotu v predchádzajúcich dvoch sezónach dokopy dvanásť zápasov. Kouč Soboťanov nemá stále k dispozícii zraneného Huga Ciprusa. Súčasťou mužstva už nie je Ukrajinec Dilan Vuantu. V základnej zostave D. Kubína nechýbal Matúš Matej, ktorý vlani hosťoval z MFK Ružomberok v R. Sobote.

MFK Dolný Kubín – MŠK R. Sobota 1:4 (0:1)
Zostava R. Soboty: Sokol – Vargic (70. Gembický), Petrán, Nemergut (86. Sojka) – Ferleťák, Prekop, Kalmár, Božik (86.Lupták), Vlasov – Juhász (86.Kurek), Jinjolava.

Rimavskosobotské mužstvo má šesť bodov (dve víťazstvá a štyri prehry so skóre 10:11), v tabuľke poskočilo zo štrnásteho na trináste miesto. V ďalšom kole futbalisti MŠK R. Sobota privítajú v nedeľu 15. septembra hráčov FK Spišská Nová Ves.

V R. Sobote odhalili pamätnú tabuľu Vladimíra Hrivnáka
Na štadióne v R. Sobote dnes odhalili pamätnú tabuľu bývalého futbalistu a neskôr trénera Vladimíra Hrivnáka. Stalo sa tak pri príležitosti desiateho výročia jeho úmrtia (17. októbra 2014). V mládežníckom veku hrával v R. Sobote. So Slovanom Bratislava vyhral Hrivnák v roku 1969 Pohár víťazov pohárov. Belasí vo finále v Bazileji zdolali FC Barcelona 3:2 a Hrivnák k tomuto triumfu prispel gólom. Za reprezentáciu Československa odohral trinásť zápasov, bol účastníkom svetového šampionátu v Mexiku 1970. Vladimír Hrivnák sa narodil v Hnúšti (23. apríla 1945).

Zdroj: vobraze.sk