R. Sobota nestačila na Spišiakov a utrpela tretiu domácu prehru

Futbalisti MŠK Rimavská Sobota ťahali za kratší koniec v zápase s hráčmi FK Spišská Nová Ves. Gemerčania podľahli Spišiakom 1:4. V domácom prostredí utrpeli zverenci trénera Volodymyra Vasylyeva tretiu prehru v prebiehajúcom ročníku. V tretej lige Východ boli na programe stretnutia siedmeho kola.

Východniari hrali od začiatku stretnutia aktívne a v 10. min išli do vedenia po štandardnej situácii. Po centri kapitána Spišiakov Janečku skóroval Miloš Lačný. Na úvodnom góle duelu sa teda podieľali dvaja bývalí prvoligoví hráči. Spišiaci boli nebezpeční v krídelných priestoroch a v 18. min pridali druhý zásah. Po ich akcii do otvorenej obrany prekonal brankára Gregora s prehľadom opäť Lačný. Soboťanov však zakrátko vrátil do hry Csaba Juhász, ktorý peknou strelou v 23. min znížil na 1:2. Bol to už jeho piaty gól v aktuálnej sezóne. Podstatne spokojnejší odchádzali do kabín po prvom dejstve hostia, pretože bývalý hráč R. Soboty Marek Janečka po rohovom kope v 45. min upravil na 1:3. Strelecky sa presadili skúsení harcovníci, keďže Juhász má 37, Janečka 41 a Lačný 36 rokov.

V druhom polčase nedokázali dať domáci kontaktný gól a zdramatizovať zápas. Prekop v nádejnej pozícii strieľal nepresne. Rimavskosobotský gólman Gregor zmaril v 76. min vyloženú šancu hostí. Juhász potom v dobrej pozícii nezakončil podľa svojich predstáv. Štvrtý gól Spišiakov napokon strelil v 90. min Brayan Antonio Olaya Ruiz. Hostia ukázali, že sú kvalitným tímom, išli za tromi bodmi a zaslúžene si ich odviezli.

V rimavskosobotskej zostave nastúpili na striedavý štart dvaja hráči z kádra prvoligového MFK Ružomberok, boli nimi Rudolf Božik a Daniel Prekop. Kouč MŠK sa musel naďalej zaobísť bez zraneného Huga Ciprusa a na zápasovej súpiske nebol ani Richard Nemergut.

MŠK R. Sobota – FK Spišská Nová Ves 1:4 (1:3)
Zostava R. Soboty: Gregor – Vargic (73. Sojka), Petrán, Prekop – Ferleťák, Božik, Kalmár, Gembický (73. Švehla), Vlasov – Juhász, Jinjolava.

Spišská Nová Ves vlani účinkovala v druhej lige. Rimavskosobotské mužstvo má naďalej šesť bodov (dve výhry, päť prehier) a v tabuľke sa nachádza naďalej na trinástom mieste. V ďalšom kole sa Soboťania predstavia v Stropkove.

Zdroj: vobraze.sk