Zahraničným hviezdam na koncerte Maduaru chutila kofola, v aute z letiska ich čakalo prosecco

V Rimavskej Sobote na amfiteátri to pred týždňom žilo hitmi 90-tych rokov. O zábavu sa postarali svetové skupiny, ktoré zastupovali Captain Jack, Rednex a Twenty 4 Seven. V R. Sobote boli po prvýkrát. Prišli na pozvanie bratov Matyinkovcov zo skupiny Maduar.
 
Členov nemeckej kapely Captain Jack a Twenty 4 Seven boli na letisku v Budapešti osobne vyzdvihnúť bratia Ladislav a Juraj Matyinkovci na svojich autách značky Jeeap. „Bolo to pre nich neštandardné. Chceli sme ich ale osobne uvítať. Bolo to skôr rodinné stretnutie, lebo sme sa poznali po minuloročnej spolupráci a vytvorení novej skladby,“ povedal pre vobraze.sk Juraj Matyinko. V autách čakalo hudobných hostí prosecco, voda či croissanty. Spevákov viezli v osobných autách. Z Budapešti priviezli aj jedného člena Rednexu, zvyšní členovia prileteli do Viedne, odkiaľ prišli autom do R. Soboty, kde ich čakal prvý z dvoch koncertov.

Pre interpretov sa členovia Maduaru snažili využiť domáce služby. V R. Sobote to bol AM Hotel, o stravu sa postaralo Incognito Bistorant. Hosťom podľa Matyinka posielali dopredu rozpis jedál, z ktorých si mohli vybrať. Počas koncertu mali pripravené aj misy, ktoré z vlastnej iniciatívy nachystali v spoločnosti Tauris. „Urobili nám takéto gesto, aby si ich uctili, boli tam delikátne šunky, salámy, špeciality z domácej sféry,“ doplnil. V R. Sobote boli pre hostí zo zahraničia pripravené pečené rebierka, stejky, krídelká a v Žiari boli aj špeciálnejšie veci. „Chutilo to aj mne, lasagne tam boli určite. Navarené bolo veľmi dobre. Pre nás to bola tiež nová skúsenosť, zorganizovať niečo takto medzinárodne,“ priblížil.  

Organizátori predbežne odhadli návštevnosť v R. Sobote do dvetisíc divákov. „Obidva koncerty boli divácky dobré, ale technicky aj dojmom Rimavská Sobota prevyšovala na kilometre. Bolo tu aj viac ľudí, scéna bola maximálna, akú sme mohli spraviť. Tieto dva aspekty tu boli lepšie,“ podotkol Matyinko.

Na druhom koncerte v Žiari nad Hronom mali interpreti osobného vychýreného šéfkuchára, ktorý tam prišiel na požiadavku. „Navarené bolo veľmi dobre. Hostia boli milo prekvapení, že dostali takúto starostlivosť. Veľa jedli, no na špeciality ako napríklad halušky sme sa nedostali. Možno niekedy inokedy. Hovorili však, že tak, ako po tieto dva dni, sa už dávno dobre nemali. Celý servis vysoko hodnotili,“ priblížil Matyinko. Chutila im veľmi kofola a vzali si ju aj domov. V každej šatni mali nachystané uteráky. „Prekvapujúco alkohol nepil skoro nikto. Len minimálne, na odbyt išlo skôr ovocie,“ dodal Matyinko. 

„Jedna z ich prosieb bola, aby mali v Žiari k dispozícii v šatni televízor, aby si mohli pozrieť zápas Nemecko – Španielsko, keďže piati z našich hostí mali prepojenie s Nemeckom.  Kým sme mohli, tak sme zápas na projektore pozerali všetci,“ povedal a dodal, že keďže nakoniec Nemecko nevyhralo, zavládlo sklamanie, čo ale na profesionálny výkon interpretov vplyv nemalo. 

Na pódiu náladu u divákov rozbiehal slovenský producent a dídžej Robert Burian, spolu s bratmi Matyinkovcami si na pódiu zaspievala speváčka Ivanna Bagová i mladý raper a dídžej Nicotini (Nicholas Matyinko). Spolu si potom zaspievali aj spoločný hit po názvom Show How Mad U Ar/ Ukáž aký si bláznivý. Táto skladba odznela medzi poslednými.

Zdroj: vobraze.sk , foto : Peter Vransky