Komplexná starostlivosť o váš zrak tak, ako to ešte nepoznáte – Optika pri nemocnici

LOKALIZÁCIA : ulica Šrobárova 2377, 979 01 Rimavská Sobota 

Potrebujete nové okuliare a šošovky, ale chýba vám vyšetrenie zraku ? My už máme isté riešenie. Samozrejme nenahradíme vám očného lekára, ale urobíme komplexné vyšetrenie  pomocou najmodernejších prístrojov a  s kvalitne zaškoleným a certifikovaným personálom.

DNEye  SCANNER

REVOLUČNÉ MERANIE ZRAKU SPOJENÉ SO SCREENINGOM OKA

Prostredníctvom DNEye scanneru dokážeme v ľudskom oku zmerať viac ako 7000 bodov. Vďaka tomu dokážeme zmerať akýkoľvek detail oka a vyrobiť vám presne prispôsobené okuliarové šošovky.- jednoohniskové, multifokálne-progresívne, degresívne. Okuliarové šošovky s DNEye optimalizáciou vám poskytnú tieto benefity:

  • dokonalé vnímanie detailov
  • kontrastné videnie
  • skvelé nočné videnie
  • široké zorné pole
  • prirodzené vnímanie farieb

DOLEŽITÉ !!! Súčasťou scranningu pomocou DNEye je bezkontaktné meranie :

  • vnútroočného tlaku oka
  • predného segmentu oka
  • topografia rohovky
  • priehľadnosť médii oka
  • objektívna refrakcia oka v mezopických a fotopických podmienkach

Zaujalo? V nasledujúcich riadkoch vám priblížime, prečo vlastne merať zrak.

Staňte sa s nami toho súčasťou, nie je sklo ako sklo – B.I.G VISION (TM)

ÚPLNE NOVÝ POHĽAD NA INDIVIDUÁLNE OKULIAROVÉ ŠOŠOVKY

Nastal čas vyhovieť individuálnym nárokom nositeľov okuliarov, pretože každý má jedinečný tvar a veľkosť očí. Aby sme dokázali zabezpečiť najostrejšie možné videnie, je potrebných veľa individuálnych meraní. Tie pomôžu vytvoriť  dokonalú okuliarovú šošovku plne zodpovedajúcu zrakovým nárokom konkrétneho užívateľa. Vyžadovalo to posun v oblasti priemyselného merania a vývoja okuliarových šošoviek. Teraz, po naplnení tohto predpokladu, dokážu okuliare poskytnúť maximálne ostré videnie.

Prvé vysoko precízne okuliarové šošovky vyrobené na základe kompletného biometrického modelu oka

V našej optike sme vďaka prístrojom od  firmy Rodenstock schopní presne merať biometriu celého oka.

Prečo merať ?

Získané údaje z merania zahŕňajú nielen dĺžku oka, ale aj niekoľko tisíc rôznych bodov – to je počet, ktorý vysoko prekračuje aktuálne priemyselné štandardy. Zistené údaje z každého takéhoto jednotlivého bodu oka sú následne integrované priamo do okuliarovej šošovky a tvoria základ konštrukčného procesu výroby okuliarovej šošovky. Na konci tohto procesu vzniká najprecíznejšia okuliarová šošovka na svete. Biometrický model oka nám umožňuje s najvyššou presnosťou stanoviť pozíciu optického stredu akéhokoľvek individuálneho oka. Vďaka tomu, potom nositeľ okuliarov získava najostrejšie možné videnie nielen pri pohľade do diaľky, na strednú vzdialenosť a do blízka, ale tiež pri pohľade v ľubovoľnom uhle v periférii.

Prečo práve inteligentné biometrické okuliare ?

Aby sme správne pochopili tento technologický prielom a význam uplatnenia individuálnych biometrických údajov pri výrobe okuliarových šošoviek, je potrebné najprv porozumieť dynamickým nárokom zrakového systému ako celku. Je potrebné akceptovať fakt, že sa v skutočnosti nepozeráme našimi očami, ale našim mozgom.

Nepozeráte sa očami. Vidíte vašim mozgom.

Vedeli ste, že sa nepozeráte očami, ale vidíte svojim mozgom? váš mozog vyžaduje dokonalé vizuálne vnemy nevyhnutné pre presnú orientáciu a správne vyhodnotenie aktuálnej situácie vo vašom bezprostrednom okolí. Jedine potom ste schopní správne posúdiť, na čo sa zamerať a príslušným spôsobom konať. Biometrické inteligentné okuliare vyrobené podľa vašich jedinečných biometrických údajov sprostredkujú vášmu mozgu najlepšie možné vizuálne vstupy.

Vedeli ste ?

Vaše oči vykonajú denne v priemere až 250 000 pohybov !

Ľudský zrak je tvorený dvoma subsystémami : centrálnym a periférnym videním.

Náš zrakový systém sa skladá z dvoch subsystémov, ktoré súbežne spolupracujú s našim mozgom: jedná sa o centrálne a periférne videnie. Periférne videnie slúži k orientácii a identifikovaniu pohybu v našom blízkom okolí, zatiaľ čo centrálne videnie zaostruje na body záujmu, ktoré určí náš mozog nezávisle na tom, v akej vzdialenosti sa tieto body nachádzajú. Na základe takto získaných vizuálnych vnemov, potom mozog vyhodnotí adekvátny spôsob reakcie.

Zhrnutie

Pohyb očí je nepretržitý. V skutočnosti ľudské oko vykoná až 250.000 pohybov za deň. To znamená, že sa neustále nachádza v dynamickom stave, zaostruje do blízka, na strednú vzdialenosť, či do diaľky, a súčasne s týmito pohybmi nám naše periférne videnie pomáha s orientáciou. Z toho dôvodu je potrebné, aby progresívne okuliarové šošovky dokázali podporovať videnie v ľubovoľnom uhle a nielen iba v jednom bode v strede okuliarovej šošovky. To dokážu iba okuliarové šošovky vyrobené na základe presných individuálnych údajov oka – každé oko je totiž iné.

Ak vás táto téma zaujala a vaše oči chcú naozaj zažiť tento individuálny prístup, navštívte našu OPTIKU PRI NEMOCNICI.

Tešíme sa na vašu návštevu na našej adrese : Ulica Šrobárova 2377, 979 01 Rimavská Sobota

Svoju návštevu si môžete dohodnúť aj individuálne na telefónnom čísle: + 421 917 495 440, alebo na webovej stránke : https://www.optikaprinemocnici.sk/

Otváracie hodiny:

po:    9:00 – 17:00
ut:     9:00 – 17:00
st:     9:00 – 17:00
št:     9:00 – 17:00
pi:     8:00 – 15:30
sobota a nedeľa: ZATVORENÉ

G A L É R I A

(pre zväčšenie kliknite na obrázok)

Zdroj: Optika pri nemocnici, Rodenstock, vobraze.sk

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *